22.4.2024-ΧΑΑ: Δέκα (10) προτάσεις προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και την διοίκηση του ελληνικού Χρηματιστηρίου

Δέκα (10) προτάσεις προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και την διοίκηση του Ελληνικού Χρηματιστηρίου
  1. Η ανακοίνωση των 6μηνιαίων και ετήσιων αποτελεσμάτων θα γίνεται υποχρεωτικά και με ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΣΧΟΛΙΑΣΜΟ, η οποία θα είναι ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΗ και θα περιέχει τα βασικά μεγέθη και στην συνέχεια τις όποιες προσαρμογές-παρατηρήσεις. Επιπλέον, να επανέλθει η υποχρεωτική δημοσίευση της μονοσέλιδης συνοπτικής κατάστασης όπου εμφανίζονται αποτελέσματα χρήσης, ισολογισμός και ταμειακές ροές.
  2. Στην ετήσια έκθεση θα πρέπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να υπάρχει και μία εκτίμηση για την εξέλιξη των μεγεθών της φετινής χρήσης. Η εκτίμηση αυτή θα πρέπει να ελέγχεται τον επόμενο χρόνο και να αιτιολογούνται οι τυχόν σημαντικές αποκλίσεις!!!
  3. Καθιέρωση της ανακοίνωσης – προειδοποίησης κερδοφορίας (profit warning)!!!!
  4. Δημοσίευση μη ελεγμένων συνοπτικών 3μηνιαίων και 9μηνων οικονομικών καταστάσεων. Μονοσέλιδο όπου εμφανίζονται αποτελέσματα χρήσης, ισολογισμός και ταμειακές ροές.
  5. Επαναφορά της αναλυτικής κατάστασης του μετοχολογίου και με άτομα του ευρύτερου οικογενειακού κύκλου, με κάτω από 5%. Επιπλέον, όλες οι συναλλαγές, οι οποίες πραγματοποιούνται από υπόχρεα πρόσωπα, να μπαίνουν υποχρεωτικά και στην σχετική ενότητα γνωστοποίηση συναλλαγών (δεν γίνεται). Το ιδανικό θα ήταν το μετοχολόγιο να τηρούνταν από το ΚΑΑ (Κεντρικό Αποθετήριο), το οποίο θα είναι και αρμόδιο για όλες τις εταιρικές πράξεις, προκειμένου να μην έχει πρόσβαση η εκάστοτε εισηγμένη.
  6. Καθιέρωση της ημέρας των επενδυτών, όπου πέρα από την παρουσίαση των ετήσιων αποτελεσμάτων, θα μπορούν να πραγματοποιηθούν και ερωτήσεις. Επιπλέον, κάθε εταιρεία θα πρέπει να έχει αναρτημένη στην ιστοσελίδα της, συνοπτική εταιρική παρουσίαση, η οποία θα πρέπει να πληροί συγκεκριμένες προϋποθέσεις!!!
  7. Στελέχωση της ανύπαρκτης Εποπτείας Συναλλαγών.
  8. Το τελευταίο διάστημα προαναγγέλονται deals και άλλες εσωτερικές πληροφορίες. Επανέλεγχος των στεγανών και επιβολή ποινών!!!
  9. Καθιέρωση ξεχωριστής ενότητας στις ιστοσελίδες των εισηγμένων, με τα προγράμματα stock options που τρέχουν, τους δικαιούχους, τους αναλυτικούς όρους και τις προϋποθέσεις!!
  10. Προκειμένου η ΕΧΑΕ να ανταμείψει την μικρομεσαία ποιοτική κεφαλαιοποίηση (FTSE θεμελιωδών), που είναι και πελάτες της ΕΧΑΕ,  θα μπορούσε να επενδύσει π.χ €10 εκ. στον εν λόγω δείκτη αναλογικά.

markets.economico.gr

ΥΓ: … Νο.11

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΧΑΜΗΛΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ: Αυτό που μας κάνει εντύπωση είναι ότι οι εμπλεκόμενοι -Λαζαράκου και Κοντόπουλος- δεν μπόρεσαν να βρουν μια ενδιάμεση λύση 

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο