ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΧΑΜΗΛΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ: Αυτό που μας κάνει εντύπωση είναι ότι οι εμπλεκόμενοι -Λαζαράκου και Κοντόπουλος- δεν μπόρεσαν να βρουν μια ενδιάμεση λύση 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΧΑΜΗΛΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ 

Ο νέος Κανονισμός του Χρηματιστηρίου θα εγκριθεί από το ΔΣ της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς στις επόμενες ημέρες με σημαντικές τροποποιήσεις από το αρχικό σχέδιο που είχε προτείνει η ΕΧΑΕ.

  • Από ότι φαίνεται η εφαρμογή των κριτηρίων για την διαγραφή των εταιρειών λόγω μη επαρκούς διασποράς παραπέμπεται στο μέλλον.

Αυτό που μας κάνει εντύπωση είναι ότι οι εμπλεκόμενοι -Λαζαράκου και Κοντόπουλος- δεν μπορέσαν να βρουν μια ενδιάμεση λύση του τύπου να κάνει το ΧΑ μια κατηγορία, ενδεχομένως στις μικρότερες μη ρυθμιζόμενες αγορές του,  για τις εταιρείες της χαμηλής διασποράς και να τις μετατάξει υποχρεωτικά εκεί.

  • Με τον τρόπο αυτό θα έφευγαν από την μεγάλη κατηγορία στην οποία από ότι φαίνεται ενοχλούν κάποιους, χωρίς να διαγραφούν οριστικά από το ταμπλό.

Έτσι θα προστατεύονταν και οι όποιοι, λίγοι ενδεχομένως, μικρομέτοχοι των εταιρειών αυτών οι οποίοι θεωρητικά θα μπορούσαν να ρευστοποιήσουν τις μετοχές τους εφόσον θα συνεχιζόταν η διαπραγμάτευση τους στο ΧΑ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο