“Γέμισαν” και πάλι με προσφυγές τα μεγάλα έργα – Ποια projects είναι αντιμέτωπα με καθυστερήσεις

Αντιμέτωπα σε σωρεία προσφυγών είναι πλέον τα περισσότερα μεγάλα νέα έργα της χώρας. Μετά από ένα διάστημα περίπου δύο ετών όπου οι προσφυγές σε διαγωνισμούς και νέα έργα είχαν υποχωρήσει αισθητά, έχουμε περάσει σε μια νέα έξαρση.

Το ξεκίνημα αυτής της νέας περιόδου σηματοδοτήθηκε από τις προσφυγές για τη γραμμή 4 του Μετρό και ακολούθησαν η επέκταση της Λεωφόρου Κύμης, το Ιωάννινα-Κακαβιά, το flyover, o BOAK και αρκετά ακόμα μεγάλα έργα.

Στην παρόμοια μοίρα ακολουθούν και ιδιωτικά έργα με πιο χαρακτηριστική περίπτωση την επένδυση για το Voria στο Μαρούσι.

Στη γραμμή 4 του Μετρό οι προσφυγές αφορούν τον σταθμό Μετρό στα Εξάρχεια και τον σταθμό Ευαγγελισμό. Την περασμένη Δευτέρα απορρίφθηκαν από το Πρωτοδικείο Αθηνών τα ασφαλιστικά μέτρα για την μεταφύτευση κάποιων δέντρων, και τώρα αναμένεται η επέκταση του εργοταξίου. Παράλληλα περιμένουμε την κυρίως δίκη για αυτό το θέμα.

Σχετικά με τον σταθμό Ευαγγελισμός προχωρά η νέα ΤΕΠΕΜ σύμφωνα με τις επιταγές της απόφασης του ΣτΕ για να μπορέσει να προχωρήσει η υλοποίηση του σταθμού, ωστόσο και εκεί φαίνεται πως δεν έχουμε φτάσει σε κάποιο σημείο λήξης και αναμένουμε τις επόμενες κινήσεις για το μέλλον του κεντρικότερου σταθμού της γραμμής 4. Προς το παρόν δεν μπορούν να γίνουν εργασίες.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

“Γέμισαν” και πάλι με προσφυγές τα μεγάλα έργα – Ποια projects είναι αντιμέτωπα με καθυστερήσεις

 

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο