Με την προσοχή στις ομιλίες αξιωματούχων της Fed η Wall Street

αγορά εργασίας

χρηματιστήριο

Πτωτικά κινούνται σήμερα οι βασικοί δείκτες στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, με τους επενδυτές να αφομοιώνουν έναν κατακλυσμό εταιρικών κερδών πριν από περισσότερα σχόλια αξιωματούχων της Federal Reserve.

Στο χρηματιστήριο, ο δείκτης Dow Jones Industrial Average υποχωρεί 0,1%, ο δείκτης S&P 500 διαπραγματεύεται αμετάβλητος, και ο δείκτης NASDAQ Composite σημειώνει απώλειες 0,1%.

Περισσότερα στοιχεία για τις κινήσεις της Fed

Η πρόσφατη αισιοδοξία για ενδεχόμενες μειώσεις επιτοκίων έχει πληγεί από μια σειρά αξιωματούχων της Fed που σηματοδοτούν ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν σταθερά βραχυπρόθεσμα.

Ο πρόεδρος της Fed της Μινεάπολης, Neel Kashkari, δήλωσε ότι ο επίμονος πληθωρισμός θα μπορούσε να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια για το υπόλοιπο του έτους, ακόμη και όταν οι αγορές άρχισαν να τιμολογούν μεγαλύτερη πιθανότητα μείωσης των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο μετά τα ασθενέστερα από τα αναμενόμενα στοιχεία για τις μη γεωργικές μισθοδοσίες.

Ωστόσο, ενώ η αγορά εργασίας φαίνεται να ψύχεται, ο πληθωρισμός αναμένεται να παραμείνει βασικό σημείο διαμάχης για τη Fed. Τα στοιχεία του δείκτη τιμών καταναλωτή για τον Απρίλιο αναμένονται την επόμενη εβδομάδα, εν αναμονή των οποίων περιόρισαν επίσης τις κινήσεις στη Wall Street.

Επιπλέον, υπάρχουν περισσότεροι αξιωματούχοι της Fed που αναμένεται αργότερα την Τετάρτη, με τον αντιπρόεδρο Philip Jefferson, τη διοικητή Lisa Cook και την πρόεδρο της Boston Fed Susan Collins να πρόκειται να μιλήσουν.

Παραμένει μεγάλη αβεβαιότητα σχετικά με το πότε η Fed θα αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια, με τους αξιωματούχους γενικά να επαναφέρουν τις προσδοκίες για μεταγενέστερη έναρξη και λιγότερη συνολική χαλάρωση της πολιτικής φέτος.

Εταιρικά νέα

Η περίοδος κερδών του πρώτου τριμήνου συνεχίστηκε με γοργούς ρυθμούς την Τετάρτη.

Η μετοχή της Uber Technologies (NYSE:UBER) υποχωρεί 6%, αφού η εταιρεία ride-hailing ανακοίνωσε τριμηνιαίες απώλειες και έχασε τις εκτιμήσεις τριμηνιαίων κρατήσεων.

Η ανταγωνίστρια Lyft (NASDAQ:LYFT) τα πήγε πολύ καλύτερα, σημειώνοντας άνοδο 5,5%, μετά την πρόβλεψη υψηλότερων από τις αναμενόμενες ακαθάριστων κρατήσεων και βασικού κέρδους για το τρέχον τρίμηνο.

Η Reddit πραγματοποιεί άνοδο σχεδόν 15%, αφού η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης ανακοίνωσε ισχυρότερα από τα αναμενόμενα κέρδη πρώτου τριμήνου, καθώς και αισιόδοξες προοπτικές δεύτερου τριμήνου, στην πρώτη σεζόν κερδών της εταιρείας ως εισηγμένης οντότητας.

Η διαδικτυακή πλατφόρμα δανεισμού Upstart (NASDAQ:UPST) υποχωρεί 12%, αφού προσέφερε αδύναμη καθοδήγηση για το τρέχον τρίμηνο.

Η κατασκευάστρια ηλεκτρικών οχημάτων Rivian Automotive (NASDAQ:RIVN) καταγράφει απώλειες 5%, αφού ανακοίνωσε μεγαλύτερες από τις αναμενόμενες απώλειες πρώτου τριμήνου, ενώ η κατασκευάστρια βιντεοπαιχνιδιών Electronic Arts (NASDAQ:EA) υποχωρεί πάνω από 3% λόγω των θλιβερών κερδών και της καθοδήγησης.

Τα αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ αυξάνονται

Οι τιμές του αργού υποχώρησαν την Τετάρτη, καθώς τα στοιχεία της βιομηχανίας έδειξαν αύξηση των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ, ένδειξη ασθενούς ζήτησης στον μεγαλύτερο καταναλωτή ενέργειας στον κόσμο.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού πετρελαίου των ΗΠΑ διαπραγματεύονται 0,8% χαμηλότερα στα 77,75 δολάρια το βαρέλι, ενώ το συμβόλαιο Brent υποχωρεί κατά 0,8% στα 82,49 δολάρια το βαρέλι.

Τα στοιχεία από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου έδειξαν την Τρίτη ότι τα αποθέματα πετρελαίου των ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 0,5 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα έως τις 3 Μαΐου, ξεπερνώντας τις προσδοκίες για 1,4 εκατομμύρια βαρέλια.

Τα επίσημα στοιχεία της κυβέρνησης των ΗΠΑ σχετικά με τα αποθέματα από την Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας αναμένονται αργότερα στη συνεδρίαση.

πηγή:www.investing.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο