Με τον S&P 500 να σημειώνει το καλύτερο 3ήμερο του 2024

Οι μετοχές έκλεισαν κοντά στα υψηλά της συνεδρίασης τη Δευτέρα, καθώς ο S&P 500 (^GSPC) σημείωσε το καλύτερο τριήμερο σερί του σε ένα εκρηκτικό 2024. Η Wall Street συνέχισε να χτίζει πάνω σε μια άνοδο στο τέλος της εβδομάδας που επιταχύνθηκε από μια ηπιότερη από την αναμενόμενη έκθεση για τις θέσεις εργασίας που βοήθησε να ωθήσει τα στοιχήματα για μια μείωση νωρίτερα του αναμενομένου των επιτοκίων από την Federal Reserve.

  • Οι μετοχές επέκτειναν το ράλι τους από το τέλος της περασμένης εβδομάδας, παίρνοντας ώθηση από την έκθεση για τις θέσεις εργασίαςGoldilocksπου πέτυχε την ισορροπία παρέχοντας ευπρόσδεκτα νέα τόσο για τις αγορές όσο και για τη Fed.

Περισσότερα από τα δύο τρίτα των στοιχημάτων τοποθετούνται τώρα σε μείωση των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο από τη Fed, σύμφωνα με το CME FedWatch Tool. Οι περισσότεροι παίκτες αναμένουν τώρα τουλάχιστον δύο περικοπές μέχρι το τέλος του έτους.

  • Αυτά τα στοιχήματα θα μπορούσαν να ανατραπούν από την επιστροφή της Fedspeak, τώρα που οι αξιωματούχοι της Fed είναι απαλλαγμένοι από μια περίοδο συσκότισης πριν από τη συνεδρίαση.
  • S&P 500Τη Δευτέρα, ο πρόεδρος της Fed της Νέας Υόρκης, John Williams, δήλωσε ότι οι αξιωματούχοι θα λάβουν αποφάσεις μείωσης των επιτοκίων με βάση το σύνολο των εισερχόμενων στοιχείων.
  • Ο Ουίλιαμς διαβεβαίωσε τελικά ότι «θα έχουμε μειώσεις επιτοκίων», αλλά προς το παρόν η νομισματική πολιτική βρίσκεται σε «πολύ καλό σημείο».

S&P 500

  • Επίσης, τη Δευτέρα, ο πρόεδρος της Federal Reserve Bank of Richmond, Thomas Barkin, εξέφρασε αισιοδοξία ότι ο πληθωρισμός θα μειωθεί στο 2%, καθώς «ο πλήρης αντίκτυπος των υψηλότερων επιτοκίων δεν έχει ακόμη έρθει».

Ο Neel Kashkari της Μινεάπολη πρόκειται να μιλήσει την Τρίτη.

S&P 500

Στα εταιρικά νέα, η Disney (DIS) θα βρεθεί στο επίκεντρο αυτής της εβδομάδας, καθώς η σεζόν κερδών αρχίζει να τελειώνει. Η μετοχή της έχει αυξηθεί περισσότερο από 25% μέχρι στιγμής φέτος.

  • Μετά από ένα ράλι 6% την Παρασκευή, οι μετοχές της Apple έχασαν 0,9% αφού ο διευθύνων σύμβουλος της Berkshire Hathaway, Warren Buffett, αποκάλυψε το Σαββατοκύριακο ότι η εταιρεία είχε περιορίσει τις συμμετοχές της στον κατασκευαστή iPhone.

Η Boeing (BA) υποχώρησε περισσότερο από 1% στις απογευματινές συναλλαγές, αφού η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας δήλωσε ότι ξεκίνησε μια νέα έρευνα για το 787 Dreamliner του κατασκευαστή αεροσκαφών, ενώ η εταιρεία αποκάλυψε στις ρυθμιστικές αρχές τον περασμένο μήνα ότι μπορεί να μην έχει ολοκληρώσει τις απαιτούμενες επιθεωρήσεις.

ΤΗΕ MOST ACTIVES

S&P 500

CRYPTOS

S&P 500

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο