Μεγάλη άνοδος για τις κινεζικές μετοχές ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Ασίας

μετοχές

 

Οι μετοχές των μεγάλων κινεζικών κατασκευαστών ηλεκτρικών οχημάτων στο Χονγκ Κονγκ αυξήθηκαν απότομα την Πέμπτη, αφού κατέγραψαν ισχυρά στοιχεία παραδόσεων για τον Απρίλιο, με τη Nio Inc (NYSE:NIO) να οδηγεί τα κέρδη, καθώς οι παραδόσεις υπερδιπλασιάστηκαν σε σχέση με πέρυσι.

Οι μετοχές της Nio Inc στο Χονγκ Κονγκ (HK:9866) είχαν τις καλύτερες επιδόσεις μεταξύ των ομολόγων τους, σημειώνοντας άνοδο σχεδόν 23% στα 43,80 δολάρια Χονγκ Κονγκ.

Η κατασκευάστρια εταιρεία EV δήλωσε ότι παρέδωσε 15.620 EV τον Απρίλιο – αύξηση σχεδόν 135% από τον Απρίλιο του 2023 και πάνω από 30% από τα 11. 866 EV τον Μάρτιο του 2024.

Μετά τη Nio, η Xpeng Inc (NYSE:XPEV) ήταν η εταιρεία με τις καλύτερες επιδόσεις μεταξύ των κινεζικών μετοχών EV για την ημέρα. Οι μετοχές της Xpeng (HK:9868) στο Χονγκ Κονγκ αυξήθηκαν κατά 8,7% στα 34,25 δολάρια Χονγκ Κονγκ, αφού παρέδωσε 9.393 EVs κατά τη διάρκεια του Απριλίου, ένα άλμα 33% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Άλλοι τοπικοί κατασκευαστές EV σημείωσαν επίσης ισχυρές παραδόσεις τον Απρίλιο, καθώς ο πόλεμος τιμών που υποκινείται από την Tesla Inc (NASDAQ:TSLA) αναθερμαίνεται.

Οι μετοχές της BYD (SZ:002594) στο Χονγκ Κονγκ (HK:1211) αυξήθηκαν κατά 4,5% αφού ανακοίνωσε ότι πούλησε 313.245 οχήματα τον Απρίλιο, σχεδόν 50% περισσότερα από ένα χρόνο νωρίτερα. Οι παραδόσεις στο εξωτερικό σημείωσαν επίσης υψηλά ρεκόρ, καθώς η εταιρεία πραγματοποίησε ισχυρότερες επιδρομές σε αγορές όπως η Ινδία και η Ευρώπη.

Η BYD είχε ξεπεράσει την Tesla ως η κατασκευάστρια εταιρεία EV με τις περισσότερες πωλήσεις στον κόσμο το τρίμηνο του Δεκεμβρίου, παρέχοντας στον αμερικανικό τεχνολογικό γίγαντα σκληρό ανταγωνισμό στις κινεζικές αγορές, οι οποίες έχουν γίνει ένας χώρος με έντονο ανταγωνισμό για τις κατασκευάστριες εταιρείες EV. Αλλά ενώ η BYD ξεπέρασε την Tesla στην Κίνα, ο πιο πολύτιμος κατασκευαστής ηλεκτρικών οχημάτων στον κόσμο κατέκτησε την πρώτη θέση όσον αφορά τις παγκόσμιες πωλήσεις μέχρι το πρώτο τρίμηνο του 2024.

Άλλες εισηγμένες στο Χονγκ Κονγκ κινεζικές μετοχές EV προχώρησαν επίσης την Πέμπτη, εν μέσω θετικών στοιχείων πωλήσεων για τον Απρίλιο. Η Li Auto Inc (HK:2015) (NASDAQ:LI) πρόσθεσε 2,9%, ενώ ο τεχνολογικός γίγαντας Xiaomi (OTC:XIACF) Corp (HK:1810), ο οποίος είδε εκπληκτικά ισχυρή ζήτηση για το πρόσφατα λανσαρισμένο SU7, αυξήθηκε κατά 1,7%.

Τα κέρδη στις μετοχές του EV είδαν τον δείκτη Hang Seng του Χονγκ Κονγκ να προσθέτει 2%, ξεπερνώντας τους περιφερειακούς ομολόγους του.

Ενώ οι παγκόσμιες πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων είχαν πτωτική τάση κατά το προηγούμενο έτος, η Κίνα παρέμεινε ένα φωτεινό σημείο εν μέσω σταθερής καταναλωτικής ζήτησης και πληθώρας κυβερνητικών επιδοτήσεων. Η τάση αυτή προκάλεσε σκληρό ανταγωνισμό μεταξύ των τοπικών παικτών, ενώ παράλληλα περιόρισε τις επιδρομές των ξένων αυτοκινητοβιομηχανιών.

Ο αυξημένος ανταγωνισμός στην Κίνα είδε την Tesla να νοσηλεύει μια πτώση 8,5% στις παραδόσεις του πρώτου τριμήνου – την πρώτη πτώση στις παραδόσεις της εδώ και σχεδόν τέσσερα χρόνια.

πηγή:www.investing.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο