Σταθεροποιητικές τάσεις για χρυσό και χαλκό

χρυσός

χρυσού

Οι τιμές του χρυσού σταθεροποιήθηκαν στο ασιατικό εμπόριο μετά την ανάκαμψη πάνω από ένα βασικό επίπεδο στήριξης την Πέμπτη, αν και η δυναμική του κίτρινου μετάλλου ανακόπηκε από τις επίμονες προσδοκίες για υψηλότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα αμερικανικά επιτόκια.

Το κίτρινο μέταλλο ανέκαμψε κατά τη διάρκεια της ολονύκτιας διαπραγμάτευσης, αφού η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ διέψευσε τις προσδοκίες για περαιτέρω αυξήσεις των επιτοκίων, γεγονός που κατέβασε το δολάριο και προσέφερε κάποια ανακούφιση στις τιμές των εμπορευμάτων.

Ωστόσο, η Fed εξακολουθεί να δείχνει ότι δεν βιάζεται να αρχίσει τη μείωση των επιτοκίων – μια τάση που αναμένεται να περιορίσει οποιαδήποτε σημαντική άνοδο του χρυσού.

Ο χρυσός spot σταθεροποιήθηκε στα 2.319,98 δολάρια ανά ουγγιά, αφού βυθίστηκε κάτω από τα 2.300 δολάρια νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού που λήγουν τον Ιούνιο κυμαίνονταν γύρω στα 2. 329,0 δολάρια ανά ουγγιά μέχρι τις 00:36 ET (04:36 GMT).

Η Fed προσφέρει μικτά σήματα, αναμένονται οι μη γεωργικές μισθοδοσίες

Η Fed διατήρησε σταθερά τα επιτόκια την Τετάρτη, όπως αναμενόταν ευρέως.

Ωστόσο, ο πρόεδρος Jerome Powell, στην ομιλία του μετά τη συνεδρίαση, έδωσε κάπως ανάμεικτα μηνύματα σχετικά με την πορεία των επιτοκίων.

Ενώ ο Πάουελ δήλωσε ότι η καθυστέρηση του αποπληθωρισμού -ιδιαίτερα στον πληθωρισμό που κινείται προς τον στόχο του 2% της Fed- δίνει στην τράπεζα λίγη εμπιστοσύνη για να αρχίσει να μειώνει νωρίς τα επιτόκια. Ωστόσο, ο Πάουελ δήλωσε επίσης ότι η τράπεζα δεν σκοπεύει να αυξήσει περαιτέρω τα επιτόκια.

Το τελευταίο σχόλιο προκάλεσε κάποια αδυναμία στο δολάριο, απομακρύνοντάς το από τα υψηλά έξι μηνών. Η κίνηση αυτή προσέφερε κάποια ανακούφιση στις τιμές των μετάλλων, οι οποίες υπέστησαν μεγάλες απώλειες κατά την προετοιμασία της συνεδρίασης της Fed.

Παρόλα αυτά, η προοπτική να παραμείνουν τα αμερικανικά επιτόκια σε υψηλά επίπεδα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα μειώνει τις προοπτικές για τις τιμές του χρυσού, ιδίως δεδομένου ότι το ασφαλές καταφύγιο για το κίτρινο μέταλλο παρατηρήθηκε επίσης να μειώνεται στις τελευταίες συνεδριάσεις.

Άλλα πολύτιμα μέταλλα σημείωσαν άνοδο την Πέμπτη, μετά από ισχυρές απώλειες νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για την πλατίνα αυξήθηκαν κατά 0,6% στα 968,30 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το ασήμι αυξήθηκαν κατά 0,3% στα 26,825 δολάρια ανά ουγγιά.

Οι τιμές του χαλκού σταθερά κάτω από τα υψηλά 2 ετών

Μεταξύ των βιομηχανικών μετάλλων, οι τιμές του χαλκού σταθεροποιήθηκαν κοντά σε υψηλά διετίας, καθώς η αβεβαιότητα σχετικά με τα αμερικανικά επιτόκια ανέκοψε το πρόσφατο ράλι του κόκκινου μετάλλου.

Τα προθεσμιακά συμβόλαια χαλκού τριών μηνών στο Χρηματιστήριο Μετάλλων του Λονδίνου αυξήθηκαν κατά 0,5% στα 9.950,0 δολάρια ανά τόνο, ενώ τα προθεσμιακά συμβόλαια χαλκού ενός μηνός υποχώρησαν κατά 0,1% στα 4,5648 δολάρια ανά λίβρα.

Και τα δύο συμβόλαια παρέμειναν αρκετά κάτω από τα υψηλά διετίας που σημειώθηκαν τον Απρίλιο, καθώς οι αγορές ανέμεναν περισσότερες ενδείξεις για την οικονομική ανάπτυξη και τη ζήτηση.

πηγή:www.investing.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο