Νέα αύξηση μισθών από την Lidl στην Βρετανία

Ο βρετανικός βραχίονας του γερμανικού ομίλου σούπερ μάρκετ Lidl δήλωσε ότι θα αυξήσει τους μισθούς κατά περισσότερο από 3% τον Ιούνιο, δίνοντας σε χιλιάδες εργαζόμενους μια τρίτη αύξηση μισθού σε 12 μήνες.

Η Lidl δήλωσε την Παρασκευή ότι θα αυξήσει την αμοιβή του προσωπικού σε όλη τη Βρετανία σε 12,40 λίρες την ώρα από 12 λίρες την ώρα, ενώ το προσωπικό με έδρα το Λονδίνο θα λάβει 13,65 λίρες την ώρα, από 13,55.

Οι αυξήσεις μισθών σε μεγάλους εργοδότες όπως η Lidl, η οποία απασχολεί 32.000 άτομα σε όλη τη Βρετανία, παρακολουθούνται στενά από την Τράπεζα της Αγγλίας, η οποία δήλωσε την Πέμπτη ότι παραμένει σε επιφυλακή λόγω της ακόμη ισχυρής αύξησης των μισθών που προσθέτει στις πληθωριστικές πιέσεις.

Ο John Lewis και η Co-op τον Μάρτιο ανακοίνωσαν αυξήσεις μισθών κατά 10%, αφού η κυβέρνηση αύξησε τον εθνικό μισθό διαβίωσης στις 11,44 λίρες την ώρα.

Η Lidl, μέρος του γερμανικού ομίλου λιανικής Schwarz, η οποία είναι η έκτη μεγαλύτερη αλυσίδα σούπερ μάρκετ της Βρετανίας με μερίδιο 8%, δήλωσε ότι η τελευταία αύξηση θα σημαίνει ότι το προσωπικό της θα συνεχίσει να λαμβάνει «κορυφαίες αμοιβές».

πηγή:www.investing.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο