Σημαντική πτώση για την μετοχή της Deutsche Bank

Deutsche Bank

Οι μετοχές της Deutsche Bank μειώθηκαν κατά 5% νωρίς τη Δευτέρα μετά την είδηση ότι μια μακροχρόνια αγωγή θα μπορούσε να κοστίσει στον μεγαλύτερο δανειστή της Γερμανίας έως και 1,3 δισ. ευρώ (1,39 δισ. δολάρια).

Το θέμα αποτελεί πλήγμα για την Deutsche, η οποία την περασμένη εβδομάδα ανακοίνωσε καλύτερα από τα αναμενόμενα κέρδη που έδωσαν ώθηση στις μετοχές της. Πρόκειται για το τελευταίο από μια σειρά προβλημάτων που προέκυψαν από την αγορά της Postbank χωρίς κόστος.

Οι αναλυτές της JPMorgan και της RBC μείωσαν τις τιμές-στόχους τους για την Deutsche Bank, παρά το γεγονός ότι την αξιολογούν ως “overweight” και “outperform”, αντίστοιχα.

“Είναι απογοητευτικό το γεγονός ότι οι βελτιωμένες επιδόσεις και το εποικοδομητικό λειτουργικό περιβάλλον επισκιάζονται από τις δικαστικές διαφορές που έχουν απομείνει από πολύ παλιά”, έγραψαν οι αναλυτές της RBC σε σημείωμα προς τους πελάτες.

Οι μετοχές της Deutsche σημειώνουν σταθερά κέρδη μετά την απότομη πτώση τους στις αρχές του περασμένου έτους, στον απόηχο της διάσωσης τραπεζών στην Ελβετία και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Έχουν αυξηθεί κατά 27% φέτος.

Η Deutsche Bank ανακοίνωσε αργά την Παρασκευή απροσδόκητα ότι θα σχηματίσει πρόβλεψη για να αντισταθμίσει πιθανές απαιτήσεις σε δικαστικές διαμάχες στο πλαίσιο της αγωγής, μετά από προφορικά επιχειρήματα σε ακρόαση νωρίτερα μέσα στην ημέρα.

Δήλωσε ότι “συνεχίζει να διαφωνεί έντονα” με κάθε άποψη ότι υποαμείβεται. Η τράπεζα δεν διευκρίνισε το ποσό που είχε βάλει στην άκρη, αλλά σημείωσε ότι οι απαιτήσεις ανέρχονται σε περίπου 1,3 δισεκατομμύρια ευρώ.

Η Deutsche δήλωσε ότι η πρόβλεψη θα επηρεάσει την κερδοφορία της κατά το δεύτερο τρίμηνο και το σύνολο του έτους.

Σε ξεχωριστή ανακοίνωση αργά το βράδυ της Κυριακής, η Deutsche δήλωσε ότι θα “αξιολογήσει προσεκτικά” τις επιλογές για έναν πιθανό διακανονισμό και ότι είναι πολύ νωρίς για να πει αν θα προβεί σε νέα επαναγορά μετοχών το 2024 υπό το φως της τροπής των γεγονότων.

πηγή:www.investing.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο