Σταθεροποιητικά κινήθηκαν την Τετάρτη οι τιμές του χρυσού

χρυσός

Σταθεροποιητικά κινήθηκαν την Τετάρτη οι τιμές του χρυσού, καθώς οι επενδυτές αναζητούν στα οικονομικά στοιχεία από τις ΗΠΑ και στις δηλώσεις αξιωματούχων της Federal Reserve ενδείξεις για τα σχέδια της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ όσον αφορά τα επιτόκια, με την ελαφρά ενίσχυση του δολαρίου να περιορίζει τυχόν ανοδικές κινήσεις.

  • Το δολάριο ενισχύεται κατά 0,1% την Τετάρτη, εν μέσω των αναθεωρημένων “στοιχημάτων” για το χρονοδιάγραμμα και τον ρυθμό της μείωσης του κόστους δανεισμού φέτος, περιορίζοντας την ελκυστικότητα του μετάλλου για τους κατόχους ξένων νομισμάτων.

“Η αγορά πιθανόν να περιμένει έναν καταλύτη που θα δώσει νέα άνοδο, ενώ οι καθοδικές πιέσεις φαίνεται να αμβλύνονται από την περιορισμένη συμμετοχή των διαχειριστών κεφαλαίων”, αναφέρει ο Daniel Ghali, στρατηγός αναλυτής εμπορευμάτων στην TD Securities.

  • Οι επενδυτές περιμένουν επίσης με ανυπομονησία τα στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν που θα δημοσιευθούν την Παρασκευή και κυρίως τα στοιχεία για τις τιμές καταναλωτή στις ΗΠΑ που θα ανακοινωθούν στις 15 Μαΐου, ενώ παρακολουθούν στενά και τα σχόλια αξιωματούχων της Federal Reserve.

Κι αυτό γιατί, μετά τα πρόσφατα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ, που έδειξαν εξασθένιση του ρυθμού αύξησης των θέσεων εργασίας και μείωση του ρυθμού αύξησης των μισθών, οι επενδυτές αποτιμούν πλέον ότι η Fed θα προχωρήσει σε δύο μειώσεις των επιτοκίων της φέτος, κατά περίπου 40 μονάδες βάσης συνολικά.

  • Κίνηση που όταν υλοποιηθεί αναμένεται να δώσει ώθηση στο πολύτιμο μέταλλο, που παραμένει λιγότερο ελκυστικό όσο τα επιτόκια διατηρούνται σε υψηλά επίπεδα.

Έτσι, η τιμή σποτ του χρυσού ενισχύθηκε την Τετάρτη κατά 0,2%, στα 2.318,29 δολάρια η ουγγιά, ενώ το αμερικανικό συμβόλαιο μελλοντικής εκπλήρωσης παράδοσης Ιουνίου πρόσθεσε 0,1% στα 2.325,90 δολάρια η ουγγιά.

  • Η τιμή σποτ για το ασήμι ενισχύθηκε κατά 0,6% στα 27,42 δολάρια η ουγγιά, ενώ η πλατίνα κινήθηκε σταθεροποιητικά πέριξ των 975,85 δολαρίων η ουγγιά, ενώ η τιμή σποτ για το παλλάδιο υποχώρησε κατά 1% στα 961,79 δολάρια.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο