Τι εκτιμούν οι αναλυτές της Barclays για οικονομία και μετοχές

μετοχές

Barclays

Τα πρόσφατα στασιμοπληθωριστικά στοιχεία στις ΗΠΑ έχουν περιορίσει το εμπόριο αναθέρμανσης, ωθώντας τις χρηματιστηριακές αγορές να αναγνωρίσουν το περιβάλλον «υψηλότερων για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα» επιτοκίων, ανέφεραν στρατηγικοί αναλυτές της Barclays την Τετάρτη.

Η τοποθέτηση είναι σαφέστερη μετά την υποχώρηση, αλλά όχι υπερβολικά καταθλιπτική, καθώς η μείωση του κινδύνου ήταν μέτρια. Ο συνδυασμός της προκλητικής εποχικότητας, των υπερεκτεταμένων κυκλικών κύκλων, της γεωπολιτικής αβεβαιότητας και της προσέγγισης της Federal Reserve που βασίζεται σε δεδομένα θα μπορούσε να «κρατήσει τις αγορές σε εγρήγορση μέχρι το καλοκαίρι», προειδοποίησε η Barclays.

Ωστόσο, τα ισορροπημένα οικονομικά στοιχεία και η απροθυμία της Fed να αυξήσει τα επιτόκια δημιουργούν ένα σενάριο που είναι ευνοϊκό για τις μετοχές, τουλάχιστον προς το παρόν.

Ωστόσο, μια καυτή, αλλά μαλακή οικονομία των ΗΠΑ δείχνει λιγότερες και μεταγενέστερες μειώσεις επιτοκίων, αλλά ούτε αυξήσεις.

Στην Ευρώπη, εν τω μεταξύ, οι στρατηγικοί αναλυτές της Barclays βλέπουν «ένα καλύτερο αντάλλαγμα πολιτικής/ανάπτυξης, καθώς η δραστηριότητα ανακάμπτει και ο αποπληθωρισμός αφήνει την πόρτα ανοιχτή για περικοπές ΕΚΤ / BOE τον Ιούνιο».

“Διατηρούμε ένα τακτικό OW σε ΕΕ / Ηνωμένο Βασίλειο εναντίον ΗΠΑ και αναμένουμε ότι οι μικρές κεφαλαιοποιήσεις θα επωφεληθούν από τη διεύρυνση”, πρόσθεσαν.

Συνολικά, οι κύκλοι ανάπτυξης και πολιτικής διαφέρουν μεταξύ των περιφερειών. Παρ ‘όλα αυτά, η Barclays αναμένει σταθερή οικονομική ανάπτυξη, οδηγούμενη από τα ισχυρά θεμελιώδη μεγέθη του ιδιωτικού τομέα και την ισχυρή δημοσιονομική στήριξη. Εν τω μεταξύ, οι κεντρικές τράπεζες αναμένεται να μειώσουν τα επιτόκια καθώς εξελίσσεται το έτος, πρόσθεσε η επενδυτική τράπεζα.

Σχολιάζοντας την τρέχουσα περίοδο κερδών μέχρι στιγμής, οι στρατηγικοί αναλυτές ανέφεραν ότι τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου ξεπέρασαν τις χαμηλότερες προσδοκίες, ενισχυμένα από τα ανθεκτικά περιθώρια κέρδους και τις θετικές προοπτικές καθοδήγησης. Οι αναθεωρήσεις των κερδών ανά μετοχή (EPS) από την αρχή του έτους ήταν ελαφρώς αρνητικές, αλλά πρόσφατα σταθεροποιήθηκαν.

«Πιστεύουμε ότι η μέση μονοψήφια ανάπτυξη το ’24 είναι εφικτή δεδομένων των εύκολων επιδράσεων βάσης, ενώ η σχεδόν τάση αύξησης του ΑΕΠ θα πρέπει να διατηρήσει τα περιθώρια και την κορυφαία γραμμή», σχολίασαν.

Στην Ευρώπη, οι αποτιμήσεις έχουν βελτιωθεί μετά την πρόσφατη υποχώρηση «και δεν φαίνονται απαιτητικές», σημείωσε η Barclays, με τον λόγο τιμής προς κέρδη περίπου 13,5x, κάτω από τον μακροπρόθεσμο μέσο όρο του 13,8x. Οι στρατηγικοί αναλυτές βλέπουν τη δυνατότητα για μια μέτρια επαναξιολόγηση, δεδομένου του αναμενόμενου κύκλου μείωσης των επιτοκίων της κεντρικής τράπεζας και των σταθερών κερδών, “οδηγώντας ανοδικά για το SXXP (στόχος 540 μονάδων)”.

πηγή:www.investing.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο