Το Ιράν προειδοποιεί: «Αν απειληθεί η ύπαρξή μας θα φτιάξουμε ατομική βόμβα»

  • «Σε περίπτωση επίθεσης στις πυρηνικές μας εγκαταστάσεις από το σιωνιστικό καθεστώς (εννοεί το Ισραήλ), η αποτροπή μας θα αλλάξει», προειδοποίησε σύμβουλος του ανώτατου ηγέτη του Ιράν

Το Ιράν θα πρέπει να «αλλάξει» το πυρηνικό του δόγμα εάν η ύπαρξή του απειλείται από το Ισραήλ, είπε ένας σύμβουλος του ανώτατου ηγέτη του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, εγείροντας νέες ανησυχίες για ένα ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα.

  • «Σε περίπτωση επίθεσης στις πυρηνικές μας εγκαταστάσεις, η αποτροπή μας θα αλλάξει»

«Δεν έχουμε καμία απόφαση να κατασκευάσουμε ατομική βόμβα, αλλά αν απειληθεί η ύπαρξη του Ιράν, δεν θα υπάρξει άλλη επιλογή από το να αλλάξουμε το στρατιωτικό μας δόγμα», είπε χαρακτηριστικά ο Καμάλ Χαράζι, όπως μεταδίδει το ιρανικό Student News Network, προσθέτοντας ότι η Τεχεράνη έχει ήδη σηματοδοτήσει ότι έχει τη δυνατότητα να κατασκευάσει τέτοια όπλα.

«Σε περίπτωση επίθεσης στις πυρηνικές μας εγκαταστάσεις από το σιωνιστικό καθεστώς (εννοεί το Ισραήλ), η αποτροπή μας θα αλλάξει», προσθέτει ο Χαράζι.

  • Ο Χαμενεΐ απαγόρευσε την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων

Ο Αλί Χαμενεΐ απαγόρευσε την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων με φετφά στις αρχές της δεκαετίας του 2000, επαναλαμβάνοντας τη στάση του το 2019 λέγοντας: «Η κατασκευή και η αποθήκευση πυρηνικών βομβών είναι λάθος και η χρήση τους είναι χαράμ (θρησκευτικά απαγορευμένη)… Αν και διαθέτουμε πυρηνική τεχνολογία, το Ιράν την έχει αποφύγει σταθερά».

Ωστόσο, ο τότε υπουργός Πληροφοριών του Ιράν δήλωσε το 2021 ότι η δυτική πίεση θα μπορούσε να ωθήσει την Τεχεράνη να αναζητήσει πυρηνικά όπλα.

Το Ισραήλ και άλλοι δυτικές δυνάμεις υποστηρίζουν ότι η Τεχεράνη έχει επικεντρωθεί εδώ και δεκαετίες στην παραγωγή ενός πυρηνικού όπλου ούτως ή άλλως.

Τον Απρίλιο, το Ιράν και το Ισραήλ έφθασαν στο υψηλότερο επίπεδο έντασης, με την Τεχεράνη να εκτοξεύει περίπου 300 πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη εναντίον του Ισραήλ, στην πρώτη άμεση επίθεση της Τεχεράνης σε ισραηλινό έδαφος ως αντίποινα για ένα ύποπτο θανατηφόρο ισραηλινό χτύπημα στο συγκρότημα της πρεσβείας της στη Δαμασκό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο