Πέμπτη 25.4.2024- Πρωινό Σχόλιο Αγοράς  από τον Νίκο Καυκά

Σχόλιο Αγοράς 

Ο ΓΔΧΑ απώλεσε χθες τα ημερήσια κέρδη κλείνοντας στο χαμηλότερο επίπεδο της ημέρας, πράγμα φυσιολογικό μετά το τελευταίο ανοδικό σερί. Άλλωστε, αρνητικό ήταν και το κλίμα στην Ευρώπη, ενώ μάλλον σταθεροποιητικά κινήθηκαν οι μετοχές στις ΗΠΑ.

Σήμερα το πρωί, ανακοίνωσε το Α΄ τρίμηνο 2024 ο Μυτιληναίος με τα EBITDA να διαμορφώνονται στα 252εκ ευρώ κατά 12% υψηλότερα σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό. Μοχλός ανάπτυξης ο κλάδος της ενέργειας με συνεισφορά 73% στα λειτουργικά κέρδη και σημαντικά αυξημένα λειτουργικά περιθώρια.

Ο όμιλος εξετάζει το ενδεχόμενο εισαγωγής των μετοχών της σε διεθνές χρηματιστήριο, συμπεριλαμβανομένου του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου, εντός των επόμενων 12- 18 μηνών. Στο εξωτερικό, το χαμηλότερο guidance της META επιβαρύνει το ευερέθιστο επενδυτικό κλίμα και πιθανότατα να συντηρήσει την υψηλή μεταβλητότητα στις αγορές.

Σημείο ισορροπίας για τον ΓΔΧΑ αποτελεί η περιοχή των 1400-1410 μονάδων.

Η σημερινή ατζέντα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την προσωπική κατανάλωση (Α΄τριμ) και το ετησιοποιημένο ΑΕΠ Α΄τριμήνου (τριμηνιαία βάση) των ΗΠΑ καθώς και τα εβδομαδιαία στοιχεία της αγοράς εργασίας.

Επιπλέον, αναμένουμε το οικονομικό δελτίο της ΕΚΤ με τις νέες εκτιμήσεις. Υπενθυμίζουμε ότι αυξημένη βαρύτητα θα δοθεί και στα εταιρικά αποτελέσματα των Microsoft, Google.

Με εκτίμηση,

NIKOΣ KAYKAΣ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο