Πρόγνωση: Μεγάλη Εβδομάδα με νέο «κύμα» αφρικανικής σκόνης και μπόρες – Με τι καιρό θα κάνουμε Πάσχα

Πρόγνωση: Μεγάλη Εβδομάδα με νέο «κύμα» αφρικανικής σκόνης και μπόρες – Με τι καιρό θα κάνουμε Πάσχα

Πού και πότε θα βρέξει – Νέο «κύμα» αφρικανικής σκόνης της Μ. Δευτέρα και Μ. Τρίτη – Αναλυτικά η πρόγνωση

Ξεκινά η Μεγάλη Εβδομάδα και όλοι ενδιαφέρονται για τον καιρό που θα κάνει το Πάσχα, στις περιοχές που θα πάνε.

Ο μετεωρολόγος, Τάσος Αρνιακός, αναφέρει για τον καιρό τα εξής:

«Νομίζω ότι ο καιρός θα μας βοηθήσει. Δεν φαίνεται κάτι σπουδαίο, κάτι δυνατό. Ανοιξιάτικος θα κινηθεί ο καιρός μέχρι και το Πάσχα. Μόνο κάποιες τοπικές μπόρες το μεσημέρι και το απόγευμα, κυρίως στις ορεινότερες περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας. Αυτό είναι το γενικό περίγραμμα του καιρού: ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα, ιδιαίτερα από τη Θεσσαλία και κάτω δεν θα έχουμε τέτοια φαινόμενα και στα νησιά και στην Πελοπόννησο», τόνισε ο μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός στον ΑΝΤ1.

Αναλυτικά η πρόγνωση της Μεγάλης Εβδομάδας

  • Τη Μεγάλη Δευτέρα προβλέπεται ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα με λίγα σύννεφα σε Θράκη και Κρήτη, ενώ τη Μεγάλη Τρίτη θα εκδηλωθούν βροχές στην Θράκη και στην Κρήτη. Σύμφωνα με τον Τάσο Αρνιακό, τόσο τη Μ. Δευτέρα όσο και τη Μ. Τρίτη θα έχουμε και πάλι «επέλαση» αφρικανικής σκόνης κυρίως στη νοτιοδυτική Πελοπόννησο -δηλαδή σε Μεσσηνία, Αχαΐα, Ηλεία- καθώς και στη Δυτική Κρήτη. Το φαινόμενο δεν θα είναι τόσο έντονο όσο την τελευταία φορά.

Τη Μεγάλη Τετάρτη προβλέπονται βροχές σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, ενώ τη Μεγάλη Πέμπτη ο καιρός θα είναι άστατος το μεσημέρι και το απόγευμα με μπόρες σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

«Τη Μεγάλη Παρασκευή η αστάθεια παραδοσιακά θα μεγαλώσει. Περιμένουμε και στη Μακεδονία, και στη Θεσσαλία και στην ανατολική Στερεά κάποιες τοπικές βροχές το μεσημέρι, όχι όμως την ώρα της περιφοράς των Επιταφίων.

  • Το Σάββατο και την Κυριακή περιμένουμε πάλι την ίδια κατάσταση, κυρίως όμως στις δυτικές και βόρειες περιοχές της χώρας με κάποιες τοπικές βροχές και μπόρες. Η οδηγία είναι σε αυτές τις περιοχές να βάλουν τον οβελία νωρίς νωρίς το πρωί έτσι ώστε μέχρι τις 13:00 το μεσημέρι γιατί από εκεί και πέρα ενδεχομένως να έχουμε και κάποιες τοπικές μπόρες».

«Δεν έχει ξεκαθαρίσει πλήρως η κατάσταση για το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα. Περιμένουμε Μεγάλη Δευτέρα – Μεγάλη Τρίτη να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα», κατέληξε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο