Πτώση 15% για το Bitcoin τον Απρίλιο

Το Bitcoin ολοκληρώνει τον χειρότερο μήνα του εδώ και σχεδόν ενάμιση χρόνο παρόλο που οι ταύροι του δημοφιλέστερου κρυπτονομίσματος προσδοκούσαν ότι το halving στις 19 Απριλίου θα ήταν καταλυτικός παράγοντας για ένα νέο ράλι.

  • Το Bitcoin έχει υποχωρήσει περί το 15% τον Απρίλιο στη χειρότερη μηνιαία επίδοσή του από τον Νοέμβριο του 2022, όταν υποχώρησε κατά 16,1%, σύμφωνα με την Dow Jones Market Data.

Bitcoin

 

“Ένας πιθανός λόγος για την τρέχουσα κατάσταση είναι το θηριώδες ράλι πριν το halving”, σύμφωνα με τον James Harte, αναλυτή της χρηματιστηριακής Tickmill Group. Εντούτοις, η πρόσφατη πτώση του Bitcoin δεν είναι απροσδόκητη, σύμφωνα με τον Harte.

  • Με βάση τα ιστορικά δεδομένα, οι τιμές του Bitcoin συνήθως κινούνται χαμηλότερα κατά τους τρεις μήνες μετά το halving, ενώ τείνουν να σκαρφαλώνουν σε νέα υψηλά τους επόμενους 12 μήνες που ακολουθούν.

Bitcoin

“Έχοντας αυτό κατά νου, η τρέχουσα διόρθωση μπορεί να διαρκέσει περισσότερο και να συμπιέσει το Bitcoin πριν ξαναπάρει την ανιούσα”, επισήμανε ο Harte.

Η πρόσφατη πτώση του κρυπτονομίσματος οφείλεται επίσης σε κατοχύρωση κερδών από επενδυτές που μπήκαν στην αγορά κατά την προηγούμενη βουτιά το 2022-2023, καθώς και από επενδυτές σε Bitcoin ETF που επέλεξαν να επωφεληθούν από την πρόσφατη άνοδο, σημείωσε ο Matteo Greco, αναλυτής της fintech Fineqia International.

Bitcoin

Το Ether, το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο σε επίπεδο κεφαλαιοποίησης, έχει χάσει 17,6% τον Απρίλιο καταγράφοντας τον χειρότερο μήνα του από τον Ιούνιο του 2022, όταν κατρακύλησε κατά 48,1%.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο