Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για την αναδιάρθρωση χρέους της γαλλικής Atos

Atos

Η υπερχρεωμένη γαλλική εταιρεία πληροφορικής Atos επιβεβαίωσε τη Δευτέρα ότι είχε λάβει τέσσερις διαφορετικές προσφορές από επενδυτές για την αναδιάρθρωση του χρέους της και την εισροή μετρητών στην επιχείρηση, προσθέτοντας ότι θα αποφασίσει ποια θα επιδιώξει μέχρι το τέλος του μήνα.

Οι προσφορές προήλθαν από μια κοινοπραξία τραπεζών της Atos, από τον μεγαλύτερο μέτοχο της Atos, Onepoint και από μια επενδυτική εταιρεία που συνδέεται με τον Τσέχο δισεκατομμυριούχο Daniel Kretinsky σε συνεργασία με το επενδυτικό ταμείο Attestor.

Μια τέταρτη προσφορά από την Bain Capital έχει ήδη απορριφθεί από το διοικητικό συμβούλιο.

Η Atos δήλωσε ότι θα αξιολογήσει τις τρεις προσφορές, ενώ παράλληλα διαπραγματεύεται την πλήρη εξαγορά των πιο στρατηγικών περιουσιακών στοιχείων της, συμπεριλαμβανομένης της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο και των υπερυπολογιστών, με το γαλλικό κράτος.

Η εταιρεία επιβεβαίωσε επίσης τη Δευτέρα ότι μια πρώτη συμφωνία για προσωρινή πιστωτική διευκόλυνση ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ (107,64 εκατομμύρια δολάρια) υπογράφηκε με ορισμένους από τους πιστωτές της, ενώ οι συνομιλίες με τις τράπεζες και το κράτος για την παροχή άλλων 350 εκατομμυρίων ευρώ είχαν επίσης σημειώσει πρόοδο.

Ο όμιλος, ο οποίος βρίσκεται σε συνομιλίες με τις τράπεζές του εδώ και αρκετές εβδομάδες για να διαπραγματευτεί την αναχρηματοδότηση, δήλωσε ότι χρειάζεται 1,1 δισ. ευρώ σε μετρητά για να χρηματοδοτήσει τις δραστηριότητές του κατά την περίοδο 2024-2025.

Η Atos δήλωσε ότι οποιαδήποτε αναδιάρθρωση «πιθανώς συνεπάγεται ριζικές αλλαγές στην κεφαλαιακή διάρθρωση της εταιρείας και σημαντική έκδοση νέων μετοχών που θα οδηγήσουν σε μαζική απομείωση των υφιστάμενων μετόχων».

Κάποτε μια διάσημη γαλλική εταιρεία τεχνολογίας που αποτελούσε μέρος του χρηματιστηριακού δείκτη bluechip CAC-40 και με επικεφαλής τον σημερινό Επίτροπο Βιομηχανίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Τιερί Μπρετόν, η Atos είχε αναπτυχθεί γρήγορα μέσω εξαγορών, αλλά έκανε το ένα στρατηγικό λάθος μετά το άλλο σε ένα πλαίσιο ασταθούς διακυβέρνησης.

πηγή:www.investing.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο