JPMorgan:«Πιθανό ένα sell-off στα χρηματιστήρια»

μετοχές

JPMorgan

Οι στρατηγικοί αναλυτές της JPMorgan για τις μετοχές εξέφρασαν ανησυχίες σχετικά με το ενδεχόμενο μιας εκτεταμένης πώλησης στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, επικαλούμενοι διάφορους παράγοντες που θα μπορούσαν να επηρεάσουν το επενδυτικό κλίμα και τη σταθερότητα της αγοράς. Τη Δευτέρα, ο S&P 500 έκλεισε σχεδόν 0,9% υψηλότερα για να ανακτήσει το επίπεδο των 5000 μονάδων.

Καθώς περίπου το 40% των αμερικανικών εταιρειών με βάση την κεφαλαιοποίηση της αγοράς ετοιμάζεται να ανακοινώσει κέρδη αυτή την εβδομάδα, η τράπεζα πρότεινε ότι οι κινήσεις της αγοράς μπορεί να εξαρτηθούν από αυτά τα αποτελέσματα, οδηγώντας ενδεχομένως σε σταθεροποίηση βραχυπρόθεσμα.

Ωστόσο, η JPMorgan προειδοποίησε για τον εφησυχασμό στις αποτιμήσεις των μετοχών, τον επίμονο πληθωρισμό, το ενδεχόμενο περαιτέρω αυξήσεων των επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ και τις υπερβολικά αισιόδοξες προοπτικές κερδών για το έτος.

“Η τρέχουσα αφήγηση και τα μοτίβα της αγοράς μοιάζουν όλο και περισσότερο με εκείνα του περασμένου καλοκαιριού, όταν οι εκπλήξεις για τον πληθωρισμό και οι αναθεωρήσεις της Fed προς τα πάνω οδήγησαν σε διόρθωση των περιουσιακών στοιχείων κινδύνου, αλλά η τοποθέτηση των επενδυτών φαίνεται τώρα πιο αυξημένη”, έγραψαν οι στρατηγικοί αναλυτές σε σημείωμα πελάτη.

Κατά συνέπεια, η ισχύς του δολαρίου, η άνοδος των αποδόσεων των ομολόγων, οι αυξημένες τιμές του πετρελαίου και η αυξημένη συγκέντρωση των αγορών συμβάλλουν σε ένα τεταμένο σκηνικό που θα μπορούσε να επηρεάσει τις αγορές μετοχών. Η JPMorgan υπογράμμισε τη σημαντική επέκταση των πολλαπλασιαστών, τις ιστορικά χαμηλές μετρήσεις μεταβλητότητας και τα στενότερα πιστωτικά περιθώρια από το 2007.

Επιπλέον, η προηγούμενη αδυναμία των συμμετεχόντων στην αγορά να εντοπίσουν πιθανούς αρνητικούς καταλύτες για τις μετοχές έχει αρχίσει να αλλάζει. Οι ανησυχίες αυξάνονται σχετικά με τον συνεχιζόμενο εφησυχασμό στις αποτιμήσεις των μετοχών, τις συνεχιζόμενες πληθωριστικές πιέσεις, τις πιθανές περαιτέρω προσαρμογές της πολιτικής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ και την αύξηση των επιτοκίων που ενδεχομένως σηματοδοτούν βαθύτερα ζητήματα.

Αντίθετα, η Ιαπωνία αποτελεί μια ενδιαφέρουσα ευκαιρία, ιδίως σε μετοχές που σχετίζονται με την κατανάλωση. Οι εαρινές διαπραγματεύσεις για τους μισθούς του 2024 αναμένεται να αποφέρουν σημαντικές αυξήσεις, οι οποίες ενδεχομένως θα οδηγήσουν στην αύξηση των πραγματικών μισθών και θα ενισχύσουν την προσωπική κατανάλωση.

Αυτό το σενάριο θα μπορούσε να λειτουργήσει ως καταλύτης για τις ιαπωνικές μετοχές, ιδίως εκείνες που συνδέονται με τις καταναλωτικές δαπάνες.

Η έκθεση αναφέρθηκε επίσης στις αγορές συναλλάγματος και εμπορευμάτων, σημειώνοντας ότι το ισχυρό δολάριο ΗΠΑ αντανακλά θεμελιώδεις παράγοντες και ότι οι συναλλαγές σε συνάλλαγμα αποφέρουν αποδόσεις.

Στα εμπορεύματα, παρά τα γεωπολιτικά γεγονότα, όπως η επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, οι αγορές πετρελαίου έχουν δείξει σημάδια εφησυχασμού. Η JPMorgan εκτιμά ότι η άνοδος των τιμών των βασικών και πολύτιμων μετάλλων θα έχει μεγαλύτερο περιθώριο αύξησης έως το 2024, ενώ η γεωπολιτική είναι πιθανό να παραμείνει ανοδικός παράγοντας.

πηγή:www.investing.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο