Συνεχίστηκε και την Τετάρτη η υποχώρηση των τιμών του πετρελαίου

Συνεχίστηκε και την Τετάρτη η υποχώρηση των τιμών του πετρελαίου, καθώς απομακρύνονται όλο και περισσότερο οι φόβοι για μια γενικευμένη κρίση στη Μέση Ανατολή, αν και ο κίνδυνος μιας νέας κλιμάκωσης δεν έχει αποσοβηθεί, ούτε πρόκειται όσο το Ισραήλ συνεχίζει τον πόλεμο κατά της Χαμάς στη Γάζα, προκαλώντας την αντίδραση αλληλέγγυων προς τους Παλαιστινίους οργανώσεων που υποστηρίζει το Ιράν.

Οι τιμές του αργού, μάλιστα, δέχθηκαν πρόσθετες πιέσεις σήμερα, καθώς η επιβράδυνση που κατέγραψε η επιχειρηματική δραστηριότητα στις ΗΠΑ ενέτειναν πάλι τις ανησυχίες για μείωση της ζήτησης, αν και η πτώση των αμερικανικών αποθεμάτων δεν άφησε το αργό να κατρακυλήσει σημαντικά χαμηλότερα.

  • Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε εχθές η S&P Global, η επιχειρηματική δραστηριότητα στις ΗΠΑ υποχώρησε τον Απρίλιο σε χαμηλό τεσσάρων μηνών, με τον σύνθετο δείκτη υπευθύνων προμηθειών (PMI), κατά την προκαταρκτική μέτρηση, να διολισθαίνει στις 50,9 μονάδες από τις 52,1 μονάδες που ήταν τον Μάρτιο.
Εν τω μεταξύ, τα αμερικανικά αποθέματα μειώθηκαν κατά 6,4 εκατ. βαρέλια και διαμορφώθηκαν στα 453,6 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 19 Απριλίου, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας (ΕΙΑ), εν αντιθέσει με τις εκτιμήσεις των αναλυτών για αύξησή τους κατά 825.000 βαρέλια.
  • Έτσι, το συμβόλαιο μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού τύπου West Texas Intermediate, παράδοσης τον επόμενο μήνα, υποχώρησε την Τετάρτη κατά 55 σεντς ή 0,66% και έκλεισε στα 82,81 δολάρια το βαρέλι. Αντίστοιχα, το συμβόλαιο παράδοσης Μαΐου του πετρελαίου Brent έχασε 40 σεντς ή 0,45% και διαμορφώθηκε στα 88,02 δολάρια το βαρέλι.

Οι αναλυτές της Goldman Sachs, μάλιστα, εκτιμούν ότι η διαφαινόμενη αποκλιμάκωση της έντασης μεταξύ του Ισραήλ και του Ιράν, θα μπορούσε να μειώσει κατά επιπλέον 5-10 δολάρια την τιμή του πετρελαίου ανά βαρέλι τους επόμενους μήνες, θέτοντας δε ειδικότερα για το Brent το “ταβάνι” στα 90 δολάρια το βαρέλι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο