24.4.2024- ΧΑΑ- ΑΝ@λήτης: Μαθήματα σε όλες τις εισηγμένες εταιρείες συμμετοχών θα έπρεπε να παραδίδει η ΙDEAL- Τουλάχιστον “πονηρή” η τελευταία μετοχική αλλαγή κατά 4,99% στην…- Από τα λαμπρότερα παραδείγματα της μικρής κεφαλαιοποίησης

ΓΔ: Μπορεί ο ΓΔ να φλερτάρει με την διάσπαση των υψηλών του, ωστόσο δεν ισχύει το ίδιο για την πλειοψηφία των μετοχών και ειδικά της μικρομεσαίας κεφαλαιοποίησης. Σε αρκετές μάλιστα παρατηρήθηκε κυριολεκτικά ξεπούλημα την προηγούμενη εβδομάδα!! Για να δούμε εάν η εικόνα θα βελτιωθεί με την δημοσίευση των ετήσιων αποτελεσμάτων, όπου λογικά αναμένονται θετικές και αρνητικές εκπλήξεις….
**
Λιανεμπόριο – Προμηθευτές: Σημαντικές επιπτώσεις-ανακατατάξεις αναμένεται να υπάρξουν, σε περίπτωση που τελικά ψηφιστεί σε επίπεδο ΕΕ, η υποχρεωτική εξόφληση των προμηθευτών προϊόντων μικρής διάρκειας εντός 30 ημερών.
  • Ένα μεγάλο χρηματοοικονομικό βάρος θα φύγει από τους προμηθευτές, το οποίο θα μεταφερθεί στο λιανεμπόριο, το οποίο απολάμβανε άτοκης χρηματοδότησης….
**
ΑΔΜΗΕ: Ενημερωθήκαμε για την αποχώρηση και αντικατάσταση ενός εκ των υποψηφίων αγοραστών του 20% της Αριάδνης. Μπορεί ο εν λόγω υποψήφιος να είχε τους λόγους του, ωστόσο δεν μπορεί να αποκτά δωρεάν πρόσβαση σε εμπιστευτικά δεδομένα και μετά απλώς να αποσύρεται, χωρίς να υπάρχει μία ρήτρα. Ας υπέβαλε τουλάχιστον μία τυπική προσφορά….
**
ΑΒΑΞ: Παρά το γεγονός ότι η εταιρεία έχει πουλήσει τα περισσότερα ‘ασημικά’ της και μειώσει τον δανεισμό, είχαμε απεργία εργαζομένων, λόγω μη καταβολής δεδουλευμένων. Καμία παρέμβαση από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς;;;
**
FLEXO: Αύριο αναμένεται να ανακοινώσει λογικά πολύ καλά αποτελέσματα η εξαιρετική εταιρεία, ωστόσο στέλεχος δημοσιοποίησε την προηγούμενη εβδομάδα την πώληση μετοχών!!
  • Προφανώς δεν γνωρίζει τι σημαίνει ‘ευαίσθητη περίοδος’, οπότε λογικά τα κέρδη του stock option, αναμένεται να περιοριστούν, λόγω προστίμου….
**
ΚΑΡΕΛ: Σημαντική προσφορά, δεδομένης της ελάχιστης διασποράς της, παρατηρείται στην μετοχή!!! Προφανώς λόγω της ανησυχίας για το μέλλον της μετοχής, με βάση τον νέο κανονισμό. Ωστόσο εκτιμώ ότι με την ανακοίνωση των ετήσιων αποτελεσμάτων, οι βασικοί μέτοχοι θα πάρουν την ‘σκούπα’ για τις περίπου 350 μετ., όπως συνηθίζουν….
**
ΑΝΔΡΟ: Για όσους ψάχνουν τα ψιλά γράμματα, κάνω μία σύντομη επισκόπηση των επενδυτικών κινήσεων του 1ου 3μηνου της τελευταίας και πολύ καλής επενδυτικής εταιρείας (σε χιλ. μετ.): -170 ALPHA, -50 ΔΕΗ, -50 ΕΛΛΑΚΤΩΡ, -150 ΙΝΛΟΤ, -40 ΙΝΤΚΑ, -180 ΕΛΤΟΝ, -36 ΠΛΑΘ, -55 ΚΕΚΡ, +35 ΟΡΤΙΜΑ, +30 ΦΡΛΚ.
**
EPSILON: Πολύ καλή η κερδοφορία, θα πρέπει όμως να δοθεί προσοχή στο γεγονός της σημαντικότατης αύξησης των άυλων και των υπεραξιών!!!
**
DOTSOFT: Πολύ καλά αποτελέσματα από την πιο πρόσφατα εισηγμένη και εντάσσεται πλέον στις φτηνότερες του κλάδου, εάν συνεχίσει με τους ίδιους ρυθμούς. Ωστόσο σεφτέ με κανονικές πράξεις δεν έχει κάνει ακόμα στο ταμπλό!!! Ίσως τα χτεσινά και τα σημερινά πακέτα να βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση….
**
Q&R: Τουλάχιστον ‘πονηρή’ φαίνεται η τελευταία μετοχική αλλαγή κατά 4,99%, καθώς υποχρέωση κοινοποίησης υπήρξε μόνο για την πλευρά του πωλητή!!
**
ΙΝΤΕΚ: Μαθήματα σε όλες τις εισηγμένες εταιρείες συμμετοχών θα έπρεπε να παραδίδει η εν λόγω εταιρεία μετά και την σύναψη ακόμα μίας εξαιρετικά κερδοφόρας συμφωνίας και μάλιστα σε πολύ σύντομο διάστημα.
  • Προφανώς έτσι εξηγείται η αναβολή στην ενημέρωση των αναλυτών, προκειμένου να υπάρξει καλύτερη πληροφόρηση για τις μελλοντικές κινήσεις…
**
ΟΛΥΜΠ(Ι): Ένας από τους πρώτους μαθητές της προαναφερθείσας, θα πρέπει να είναι και η εν λόγω εισηγμένη, η οποία εάν και έχει κάνει εξαιρετικές επενδύσεις, δεν έχει ρευστοποιήσει ακόμα τις τεράστιες υπεραξίες της.
  • Χαρακτηριστικά να αναφέρω 3 παραδείγματα: 1) Tις συμμετοχές σε 6 containerships (15% στο κaθένα) και 85% στο μεγάλο ROMA που αγοράστηκαν πριν από περίπου 4 έτη διαθέτοντας $40 εκ. και τα οποία αποτιμώνται άνω των $100 εκ. και έχουν ήδη συνεισφέρει άνω των $10 εκ. σε μερίσματα!!!

2) Η εταιρεία μέσω της αγοράς ενός κόκκινου δανείου απέκτησε πριν από περίπου 3 έτη οικόπεδο 7,5 στρ. στα Πηγαδάκια Βούλας (πολύ κοντά στην θάλασσα) και μία βίλα στο Ψυχικό, έναντι €12,4 εκ. Εάν αφαιρέσουμε την αξία της βίλας, η οποία αποτιμάται τουλάχιστον στα €2 εκ., λαμβάνουμε μία τιμή €1,4 εκ/στρ.!!!

  • Στην ίδια τιμή ανά στρέμμα, αγοράστηκε πρόσφατα οικοπεδική έκταση από πολυεθνικό κολοσσό developer, η οποία απέχει όμως πάρα πολύ από την θάλασσα. Αντίστοιχα, στην ίδια περιοχή έγινε deal με €6,2 εκ./στρέμμα μπροστά στην θάλασσα, οπότε βγάλτε εσείς μια υπεραξία…
ΟΛΥΜΠ(ΙΙ): 3) Η εταιρεία αγόρασε μέσω πακέτου κόκκινων δανείων 186 ακίνητα, καμία πρώτη κατοικία, με τα περισσότερα ακίνητα να βρίσκονται στο λεκανοπέδιο Αττικής συνολικής επιφάνειας 16,5 χιλ. τ.μ. προς περίπου €19,5 εκ., ήτοι €1.200/τ.μ. Όποιος θέλει ας βρει ακίνητο σε αυτές τις τιμές…
  • Παρόλα αυτά, η μετοχή συνεχίζει να σέρνεται στο ταμπλό και αναζητείται καταλύτης, ο οποίος μπορεί να είναι και η επίσημη ανακοίνωση για την οριστική διευθέτηση για το Πόρτο Καρράς, η οποία μπορεί και να συμπέσει με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων!!!!

ΚΑΘΑΡΗ ΘΕΣΗ ΑΝΑ ΜΕΤΟΧΗ: 4,3000 ευρώ

  • ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΞΙΑ: Απείρως μεγαλύτερη
  • ΤΙΜΗ ΣΤΟ ΤΑΜΠΛΟ:… 2,7500 ευρώ (ΕΚΛΕΙΣΕ ΣΤΑ 2,9000)
  • ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΣ ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ 14,5 εκατ., ΤΑΜΕΙΑΚΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ 19,2 εκατ. οπότε έχουμε αρνητικό δανεισμό!! ΣΥΝ 22 εκ. που είναι δεσμευμένα λόγω Πόρτο Καρράς και άλλα 3,5 εκ. σε ομόλογα και μετοχές.
**
ΓΕΒΚΑ: Αρκετά αρνητικά σχόλια δέχτηκε το τελευταίο διάστημα η εισηγμένη, λόγω των υψηλών αμοιβών της διοίκησης που τυγχάνουν και βασικοί μέτοχοι. Τουλάχιστον αυτοί δεν προσέφυγαν ποτέ σε ΑΜΚ, αλλά αντίθετα μηδένισαν τον δανεισμό, παρουσίασαν σημαντικότατη κερδοφορία τα τελευταία έτη, διένειμαν πολύ καλά μερίσματα, ενώ περιοδικά στηρίζουν και την μετοχή.
  • Τι άλλο να κάνουν οι άνθρωποι;; Αφήνω έξω το γεγονός ότι μπορεί να κατέχουν την παγκόσμια πρωτοτυπία, με βάση το γεγονός ότι στο μετοχολόγιό τους είναι μέτοχοι με πάνω από 10% έκαστος, δύο ανταγωνιστές της εταιρείας!!! Εάν δεν είναι αυτό αναγνώριση, τι άλλο να πω… Από τα λαμπρότερα παραδείγματα της μικρής κεφαλαιοποίησης!!!
**
ΚΟΡΔΕ: Για να δούμε εάν ένα ‘τούβλο’ άνω των 20 χιλ. μετ. που εμφανίζεται εδώ και μέρος στην πλευρά των πωλητών, θέλει να ‘αγοραστεί’ ή στήνεται απλώς για εκφοβισμό. Λέτε να σχετίζεται με την βασική μέτοχο, που ως γνωστόν ρευστοποιεί εδώ και χρόνια;;
**
ΠΡΔ: Μετά από σχεδόν μια 5ετία ολοκληρώθηκε η διαδικασία μεταβίβασης, λόγω κληρονομιάς, του 26% στην κόρη του βασικού μετόχου και μένει να δούμε εάν θα υπάρξουν κάποιες εξελίξεις, σε σχέση με το αμερικάνικο fund, που είχε εξαγγείλει ΑΜΚ και είσοδο στον κλάδο της ενέργειας. Προς το παρόν, η μόνη επένδυση ήταν 500KW σε φωτοβολταϊκά.
Με εκτίμηση
Ο ΑΝ@λήτης
ΓΔ
ΥΓ: ΓΡΑΦΤΗΚΕ πριν το κλείσιμο της συνεδρίασης…

***

Τα παραπάνω εκφράζουν προσωπικές απόψεις, και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε κινητής αξίας.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς τους. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της.

***

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο