Κέρδη για τον χρυσό στις ασιατικές αγορές-Ανοδικά και ο χαλκός

χρυσός

χρυσού

Οι τιμές του χρυσού αυξήθηκαν στις ασιατικές συναλλαγές τη Δευτέρα, αξιοποιώντας την πρόσφατη πτώση του δολαρίου, καθώς τα ηπιότερα από τα αναμενόμενα στοιχεία μισθοδοσίας των ΗΠΑ είδαν τους εμπόρους να αυξάνουν τα στοιχήματα για ενδεχόμενες μειώσεις επιτοκίων από την Federal Reserve.

Ωστόσο, τα κέρδη του χρυσού συγκρατήθηκαν από τη βελτιωμένη διάθεση ανάληψης κινδύνου στον απόηχο των μη γεωργικών στοιχείων μισθοδοσίας της Παρασκευής, καθώς οι επενδυτές στράφηκαν σε πιο εκτεθειμένα στον κίνδυνο περιουσιακά στοιχεία, όπως οι μετοχές.

Ο χρυσός άμεσης παράδοσης αυξήθηκε 0,4% στα 2.310,05 δολάρια η ουγγιά, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού που λήγουν τον Ιούνιο αυξήθηκαν 0,4% στα 2. 318,70 δολάρια η ουγγιά στις 00:31 ώρα ET (04:31 GMT).

Ο χρυσός ανακτά κάποιο έδαφος καθώς τα στοιχήματα μείωσης των επιτοκίων επανεμφανίζονται.

Τα κέρδη στον χρυσό ήρθαν επίσης μετά την απότομη πτώση του κίτρινου μετάλλου από τα υψηλά ρεκόρ των τελευταίων τριών εβδομάδων. Οι φόβοι για υψηλά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα επιτόκια και η φθίνουσα ζήτηση για ασφαλή καταφύγια ήταν τα μεγαλύτερα βάρη για τον χρυσό στις τελευταίες συνεδριάσεις.

Ωστόσο, το κίτρινο μέταλλο πήρε κάποια ανακούφιση από την πτώση του δολαρίου, το οποίο έχασε 0,8% την περασμένη εβδομάδα. Οι απώλειες του δολαρίου προήλθαν κυρίως από την ανάγνωση των μισθοδοσιών της Παρασκευής, η οποία πυροδότησε αυξημένα στοιχήματα ότι η Fed θα αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Ενώ η ψύξη της αγοράς εργασίας δίνει στη Fed κάποια ώθηση για να μειώσει τα επιτόκια, το κύριο σημείο διαφωνίας της παραμένει το ζήτημα του κολλώδους πληθωρισμού. Ο πληθωρισμός φάνηκε να κινείται περαιτέρω πάνω από τον ετήσιο στόχο 2% της Fed το πρώτο τρίμηνο, ο οποίος με τη σειρά του είδε τους traders να τιμολογούν τις περισσότερες προσδοκίες για μειώσεις επιτοκίων φέτος.

Τα υψηλά επιτόκια αποτελούν κακό οιωνό για τον χρυσό, δεδομένου ότι αυξάνουν το κόστος ευκαιρίας της επένδυσης στο κίτρινο μέταλλο.

Η εστίαση αυτή την εβδομάδα είναι σε μια σειρά ομιλιών από κορυφαίους αξιωματούχους της Fed, για περισσότερες ενδείξεις σχετικά με τα επιτόκια.

Άλλα πολύτιμα μέταλλα ήταν κάπως μικτά τη Δευτέρα. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης πλατίνας υποχώρησαν 0,3% στα 962,60 δολάρια η ουγγιά, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης αργύρου σημείωσαν άνοδο 1,7% στα 27,130 δολάρια η ουγγιά.
Οι τιμές του χαλκού αυξάνονται λόγω του ασθενέστερου δολαρίου, ενόψει των υψηλών 2 ετών.

Μεταξύ των βιομηχανικών μετάλλων, οι τιμές του χαλκού αυξήθηκαν τη Δευτέρα, υποχωρώντας σε υψηλά δύο ετών, καθώς οι τιμές των μετάλλων επωφελήθηκαν από το ασθενέστερο δολάριο.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χαλκού τριών μηνών στο Χρηματιστήριο Μετάλλων του Λονδίνου αυξήθηκαν κατά 1,7% στα 9.930,0 δολάρια ο τόνος, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χαλκού ενός μήνα αυξήθηκαν 0,5% στα 4,5888 δολάρια η λίβρα.

Και τα δύο συμβόλαια παρέμειναν σε υψηλά δύο ετών εν μέσω προσδοκιών για αυστηρότερες αγορές σχετικά με τις κυρώσεις μετάλλων κατά της Ρωσίας, καθώς και ελπίδων για βελτίωση της ζήτησης στον κορυφαίο εισαγωγέα Κίνα.

πηγή:www.investing.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο