Νέο ανοδικό σήμα για τον χρυσό

χρυσού

χρυσός

Στο τεύχος της 17ης Οκτωβρίου 2023 του Institutional View, τόνισα την ισχυρή ανοδική αντιστροφή του μετάλλου από το επίπεδο στήριξης των 1811 δολαρίων ανά ουγγιά. Αφού ο χρυσός έπεσε στα 1940 δολάρια χωρίς να σπάσει κάτω από τα 1900 δολάρια, η δουλειά μου δημιούργησε ένα σήμα αγοράς για το μέταλλο.

Στη συνέχεια, στο τεύχος της 29ης Δεκεμβρίου του Institutional View, υποβάθμισα τον χρυσό σε ουδέτερο $2065 και συνέστησα στους πελάτες να πουλήσουν και να πάρουν τα κέρδη. Γιατί? Επειδή ο χρυσός έφτασε τα 2135 δολάρια μέσα στην εβδομάδα, αλλά δεν μπόρεσε να κλείσει την εβδομάδα πάνω από τα 2100 δολάρια.

χρυσός

Κατά τη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας του Φεβρουαρίου, η τεχνική εικόνα του χρυσού βελτιώθηκε σημαντικά όταν σημείωσε μια ανοδική αντιστροφή – υψηλότερο υψηλό από την προηγούμενη ημέρα, χαμηλότερο χαμηλό από την προηγούμενη ημέρα και κλείσιμο πάνω από το υψηλό της προηγούμενης ημέρας – από τον κινητό μέσο όρο των 50 ημερών (βλ. διάγραμμα παραπάνω). Με το κλείσιμό του πάνω από τα 2041 δολάρια στις 29 Φεβρουαρίου (έκλεισε την ημέρα στα 2046 δολάρια), ο χρυσός εμπόδισε την πτωτική τάση από τα 2135 δολάρια, δημιουργώντας ένα σήμα αγοράς στα 2046 δολάρια, όπως αναφέρθηκε στη θεσμική άποψη της 29ης Φεβρουαρίου.

χρυσός

Το παραπάνω εβδομαδιαίο διάγραμμα δείχνει ότι ο χρυσός ξέφυγε από μια τετραετή βάση στρογγυλοποίησης για να ξεκινήσει μια νέα ανοδική αγορά. Κλείνοντας πάνω από τα 2220 δολάρια, θα επιταχυνόταν και θα ανέβαινε γρήγορα στα 2400 δολάρια.

χρυσός

Είναι το μηνιαίο γράφημα παραπάνω που είναι το πιο συναρπαστικό. Μέσα σε μια βάση 12 ετών, ο χρυσός σχημάτισε διαδοχικά υψηλότερες και μικρότερες ενοποιήσεις υψηλού επιπέδου στην κορυφή της βάσης. Αυτό δείχνει ότι η πίεση πώλησης συνεχίζει να εξασθενεί καθώς οι αγοραστές αρχίζουν να παίρνουν τον έλεγχο. Μόλις ο χρυσός έχει μηνιαίο κλείσιμο πάνω από $ 2200, τότε η δουλειά μου θα δημιουργήσει ανοδικές προβλέψεις $ 3600 έως $ 4000.

Andrew Addison is the author of The Institutional View, a research service that focuses on technical analysis.

πηγή:www.marketwatch.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο