Πως κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια-Εταιρικά αποτελέσματα

χρηματιστήρια

κερδών

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια διαπραγματεύτηκαν με μικτό τρόπο την Πέμπτη, με τους επενδυτές να εστιάζουν σε έναν κατακλυσμό σημαντικών εταιρικών κερδών.

Ο δείκτης DAX στη Γερμανία διαπραγματευόταν 0,4% χαμηλότερα, ο CAC 40 στη Γαλλία διαπραγματευόταν 0,3% χαμηλότερα, ενώ ο FTSE 100 στο Ηνωμένο Βασίλειο σημείωνε άνοδο 0,4%.

Ο ευρωπαϊκός τραπεζικός τομέας στο επίκεντρο

Ο τραπεζικός τομέας βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος στην Ευρώπη την Πέμπτη, καθώς η περίοδος των τριμηνιαίων κερδών μπαίνει στην τελική ευθεία.

Η μετοχή της Deutsche Bank (ETR:DBKGn) υποχώρησε ελαφρώς παρά το γεγονός ότι ο γερμανικός πιστωτικός οργανισμός σημείωσε καλύτερη από την αναμενόμενη αύξηση 10% στα κέρδη του πρώτου τριμήνου, καθώς η ανάκαμψη των συναλλαγών σταθερού εισοδήματος και η σύναψη συμφωνιών ώθησε τα έσοδα του τμήματος επενδυτικής τραπεζικής.

Η μετοχή της Barclays (LON:BARC) σημείωσε άνοδο 5% αφού ο βρετανικός πιστωτικός οργανισμός ανακοίνωσε πτώση 12% στα κέρδη του πρώτου τριμήνου, μικρότερη από την αναμενόμενη πτώση, καθώς καταπολεμά τη συμπίεση της τιμολόγησης των ενυπόθηκων δανείων στο Ηνωμένο Βασίλειο, τα χαμηλότερα έσοδα από τις συναλλαγές και την ξηρασία των αμοιβών για συγχωνεύσεις και εξαγορές.

Αλλού, η μετοχή της Unilever (LON:ULVR) σημείωσε άνοδο 4% αφού ο γίγαντας των καταναλωτικών αγαθών ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις του πρώτου τριμήνου αυξήθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο, κερδίζοντας πίσω τους αγοραστές που είχαν στραφεί σε φθηνότερα προϊόντα.

Η μετοχή της Nestle (SIX:NESN) σημείωσε πτώση άνω του 3%, αφού ο ελβετικός κολοσσός τροφίμων και ποτών ανακοίνωσε πτώση των πωλήσεων κατά 5,9% για το πρώτο τρίμηνο, με σημαντική επιβάρυνση από την αγορά της Βόρειας Αμερικής.

Υπήρξαν επίσης κάποια νέα για συγχωνεύσεις και εξαγορές, με τη μετοχή της Anglo American (JO:AGLJ) να σημειώνει άλμα 13% μετά την ανακοίνωση του ομίλου BHP (NYSE:BHP) ότι υπέβαλε προσφορά για την εξαγορά της εισηγμένης στο Λονδίνο μεταλλευτικής εταιρείας, μια συμφωνία που θα δημιουργούσε τη μεγαλύτερη μεταλλευτική εταιρεία χαλκού στον κόσμο με περίπου 10% της παγκόσμιας παραγωγής.

Η Meta Platforms επιβαρύνει το συναίσθημα

Η ευρωπαϊκή συνεδρίαση είχε λάβει αρνητικό προβάδισμα από την Ασία, αφού οι απογοητευτικές προβλέψεις για τα κέρδη της μητρικής Meta Platforms του Facebook έπληξαν τις μετοχές τεχνολογίας.

Η μετοχή της Meta Platforms (NASDAQ:META) κατέρρευσε κατά 15% σε διευρυμένες συναλλαγές, αφού η μητρική εταιρεία του Instagram προέβλεψε ελαφρύτερα από τα αναμενόμενα έσοδα του τρέχοντος τριμήνου και υψηλότερα έξοδα που θόλωσαν το κλίμα, πυροδοτώντας ένα sell-off στις αμερικανικές μετοχές τεχνολογίας και τεχνολογικών προϊόντων.

Η γερμανική καταναλωτική εμπιστοσύνη βελτιώνεται

Στα οικονομικά νέα, το εμπροσθοβαρές καταναλωτικό κλίμα της GfK Γερμανίας παρουσίασε μικρή βελτίωση τον Μάιο, καθώς διαμορφώθηκε στο -24,2, μια βελτίωση από το αναθεωρημένο προς τα πάνω -27,3 του προηγούμενου μήνα.

Αυτό προκύπτει από την αύξηση που σημειώθηκε την Τετάρτη στην έρευνα του γερμανικού ινστιτούτου Ifo για τις επιχειρηματικές συνθήκες και προσδοκίες για τον Απρίλιο, γεγονός που υποδηλώνει ότι η μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης ανακάμπτει σιγά-σιγά.

Το αργό ενισχύεται λόγω της πτώσης των αμερικανικών αποθεμάτων

Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν την Πέμπτη, ανακάμπτοντας μετά τις απώλειες της προηγούμενης συνεδρίασης, καθώς οι έμποροι αφομοίωσαν τα τελευταία στοιχεία για τα αμερικανικά αποθέματα.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αμερικανικού αργού διαπραγματεύονται 0,4% υψηλότερα στα 83,10 δολάρια το βαρέλι, ενώ το συμβόλαιο του Brent ενισχύεται 0,4% στα 88,33 δολάρια το βαρέλι.

Τα στοιχεία της αμερικανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας την Τετάρτη έδειξαν ότι τα αποθέματα βενζίνης μειώθηκαν λιγότερο από τις προβλέψεις, ενώ τα αποθέματα αποσταγμάτων αυξήθηκαν έναντι των προσδοκιών για μείωση, αντανακλώντας ενδείξεις επιβράδυνσης της ζήτησης.

Τούτου λεχθέντος, τα αποθέματα αργού σημείωσαν πτώση άνω των έξι εκατομμυρίων βαρελιών, όταν αναμενόταν αύξηση περίπου 1,6 εκατομμυρίων βαρελιών.

Επιπλέον, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για τον χρυσό αυξήθηκαν κατά 0,1% στα 2. 337,60 δολάρια/ουγγιά, ενώ το EUR/USD διαπραγματεύεται 0,2% υψηλότερα στο 1,0722.

πηγή:www.investing.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο