Επιδόματα ανεργίας και αξιωματούχοι της Fed επισκιάζουν την Wall Street

χρηματιστήριο

χρηματιστήριο

Με μικτά πρόσημα διαπραγματεύονται σήμερα οι βασικοί δείκτες στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, καθώς τα αδύναμα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας δημιούργησαν μεγαλύτερη αβεβαιότητα για τη μελλοντική πορεία της νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve.

Στο χρηματιστήριο, ο δείκτης Dow Jones Industrial Average υποχωρεί 0,2%, ο δείκτης S&P 500 σημειώνει απώλειες 0,1% και ο δείκτης NASDAQ Composite καταγράφει πτώση 0,2%.

Περισσότεροι ομιλητές της Fed στο επίκεντρο

Αυτό που σκοπεύει να κάνει η Federal Reserve με τα επιτόκια εξακολουθεί να είναι η κυρίαρχη επιρροή που οδηγεί τις αγορές, με μια σειρά αξιωματούχων της Fed να προειδοποιούν ότι η κεντρική τράπεζα θα μπορούσε να διατηρήσει τα επιτόκια σταθερά φέτος, πλήττοντας την πρόσφατη εμπιστοσύνη.

Υπάρχουν περισσότεροι αξιωματούχοι που αναμένονται τις επόμενες ημέρες για να παράσχουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις τρέχουσες σκέψεις, συμπεριλαμβανομένης της προέδρου της Fed του Σαν Φρανσίσκο Mary Daly αργότερα την Πέμπτη και του προέδρου της Chicago Fed Austan Goolsbee την Παρασκευή.

Οι αρχικές αιτήσεις για κρατικά επιδόματα ανεργίας αυξήθηκαν κατά 22.000 σε εποχικά προσαρμοσμένες 231.000 για την εβδομάδα που έληξε στις 4 Μαΐου, ανέφερε το υπουργείο Εργασίας. Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters είχαν προβλέψει 215.000 αιτήσεις την τελευταία εβδομάδα.

Τα στοιχεία ακολούθησαν τους ηπιότερους από τους αναμενόμενους αριθμούς μισθοδοσίας της περασμένης εβδομάδας που τροφοδότησαν στοιχήματα ότι η Federal Reserve θα μειώσει τα επιτόκια κάποια στιγμή φέτος.

«Κάθε φορά που έχουμε έναν αριθμό απασχόλησης που είναι ασθενέστερος και δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες μας, κατά ειρωνικό τρόπο, αυτό ενισχύει τις αγορές επειδή τα δεδομένα ήταν υπέρ της μείωσης των επιτοκίων και όχι υπέρ της αύξησης των επιτοκίων», δήλωσε ο Peter Andersen, ιδρυτής της Andersen Capital Management.

Οι traders της αγοράς χρήματος τιμολογούν μειώσεις επιτοκίων στις ΗΠΑ κατά 47 μονάδες βάσης (bps) μέχρι το τέλος του 2024, σύμφωνα με την εφαρμογή πιθανοτήτων επιτοκίων της LSEG, από 44 bps πριν από τα στοιχεία της Πέμπτης.

Τα στοιχεία για τις αιτήσεις ανεργίας παρέσυραν προς τα κάτω τις αποδόσεις των 10ετών κρατικών ομολόγων, το σημείο αναφοράς για το παγκόσμιο κόστος δανεισμού, το οποίο είχε αυξηθεί στην προηγούμενη συνεδρίαση και πίεσε τις μετοχές.

Αλλά η αισιοδοξία αντικρούστηκε από ορισμένες απογοητευτικές εκθέσεις κερδών.

Εταιρικά νέα

Ο σχεδιαστής τσιπ Arm Holdings (NASDAQ:ARM) υποχωρεί 6,7%, καθώς η πρόβλεψή της για τα έσοδα ολόκληρου του έτους ήταν κατώτερη των προσδοκιών. Ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής Nvidia (NASDAQ:NVDA) σημειώνει οριακές απώλειες.

Η Warner Bros Discovery (NASDAQ:WBD) υποχωρεί σχεδόν 3%, αφού ανακοίνωσε μεγαλύτερες από τις αναμενόμενες τριμηνιαίες απώλειες, καθώς η μονάδα καλωδιακής τηλεόρασης ανέφερε πτώση στις πωλήσεις διαφημίσεων και το τμήμα στούντιο δυσκολεύτηκε λόγω των απεργιών του Χόλιγουντ και των κακών πωλήσεων του βιντεοπαιχνιδιού “Suicide Squad”.

Η Roblox υποχωρεί 27%, αφού η πλατφόρμα βιντεοπαιχνιδιών μείωσε τις ετήσιες προβλέψεις κρατήσεων, σε μια ένδειξη ότι οι άνθρωποι μειώνουν τις δαπάνες εν μέσω αβέβαιων οικονομικών προοπτικών και αυξημένων επιπέδων πληθωρισμού.

Η Robinhood (NASDAQ:HOOD) Markets ενισχύεται 7%, αφού η διαδικτυακή χρηματιστηριακή ξεπέρασε τις εκτιμήσεις για τα κέρδη του πρώτου τριμήνου, χάρη στους ισχυρούς όγκους συναλλαγών κρυπτονομισμάτων και τις αυξήσεις των επιτοκίων που ενίσχυσαν τα καθαρά έσοδα από τόκους.

Η Airbnb υποχωρεί 8,2%, αφού η εταιρεία βραχυχρόνιας μίσθωσης προέβλεψε έσοδα δεύτερου τριμήνου χαμηλότερα από τις προσδοκίες της αγοράς, τροφοδοτώντας φόβους για επιβράδυνση της ανάπτυξης.

Κέρδη πετρελαίου από τα εμπορικά στοιχεία της Κίνας

Οι τιμές του αργού αυξήθηκαν την Πέμπτη, ενισχυμένες από την πτώση των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ καθώς και από τα αισιόδοξα εμπορικά στοιχεία από την Κίνα, τον μεγαλύτερο εισαγωγέα πετρελαίου στον κόσμο.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού πετρελαίου των ΗΠΑ διαπραγματεύονται 0,9% υψηλότερα στα 79,67 δολάρια το βαρέλι, ενώ το συμβόλαιο Brent ενισχύεται 0,7% στα 84,20 δολάρια το βαρέλι.

Τα αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ μειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα κατά 1,4 εκατομμύρια βαρέλια, σύμφωνα με στοιχεία της Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας – κάτι σαν έκπληξη αφού ο βιομηχανικός φορέας American Petroleum Institute ανέφερε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι τα αποθέματα αυξήθηκαν κατά 0,5 εκατομμύρια βαρέλια.

πηγή:www.investing.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο