Θετικά πρόσημα στην Wall Street

αγορά εργασίας

χρηματιστήριο

Οι βασικοί δείκτες στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης ξεκίνησαν την συνεδρίαση με θετικό πρόσημο, καθώς οι traders τιμολογούν μεγαλύτερη πιθανότητα η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ να μειώσει τα επιτόκια φέτος μετά τα στοιχεία για τις ήπιες μισθοδοσίες την περασμένη εβδομάδα.

Στο χρηματιστήριο, ο δείκτης Dow Jones Industrial Average πραγματοποιεί άνοδο 0,22%, ο δείκτης S&P 500 ενισχύεται 0,29%, και ο δείκτης ο Nasdaq Composite πραγματοποιεί άνοδο 0,32%.

Τα στοιχήματα μείωσης επιτοκίων Σεπτεμβρίου αυξάνονται μετά τα στοιχεία μισθοδοσίας

Τα ηπιότερα από τα προβλεπόμενα στοιχεία για τις μη γεωργικές μισθοδοσίες την Παρασκευή ενίσχυσαν τις ελπίδες ότι η αγορά εργασίας ψύχεται, πιθανώς δημιουργώντας τη Fed για ενδεχόμενη μείωση των επιτοκίων φέτος.

Οι traders στοιχηματίζουν τώρα ότι η κεντρική τράπεζα θα αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια ήδη από τον Σεπτέμβριο, αλλά εξακολουθεί να διατηρεί μόνο περίπου 44% πιθανότητα για ένα τέτοιο σενάριο, σύμφωνα με το εργαλείο CME Fedwatch. Τα στοιχήματα είχαν προηγουμένως δει την αρχική περικοπή να έρχεται τον Νοέμβριο.

Παρά το γεγονός ότι η αγορά εργασίας δείχνει κάποιες ενδείξεις υποχώρησης, ο πληθωρισμός εξακολουθεί να παραμένει πολύ πάνω από τον ετήσιο στόχο του 2% της Fed.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Fed αναγνώρισε την έλλειψη προόδου στην καταπολέμηση των πιέσεων στις τιμές, το βασικό επίκεντρο ενός κύκλου σύσφιξης που έχει ωθήσει τα επιτόκια σε υψηλά άνω των δύο δεκαετιών. Ωστόσο, ο πρόεδρος Jerome Powell σημείωσε ότι εξακολουθεί να πιστεύει ότι το κόστος δανεισμού κατευθύνεται χαμηλότερα φέτος και είπε ότι είναι «απίθανο» η επόμενη κίνηση της Fed να είναι να αυξήσει τα επιτόκια για άλλη μια φορά.

Οι αγορές θα επικεντρωθούν αυτή την εβδομάδα σε δηλώσεις από μια σειρά αξιωματούχων της Fed που θα μπορούσαν να προσφέρουν περισσότερες ενδείξεις για τα επιτόκια. Τα μέλη της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ανοικτής Αγοράς Thomas Barkin και John Williams πρόκειται να μιλήσουν αργότερα τη Δευτέρα.


Εταιρικά νέα

Με την περίοδο κερδών σε πλήρη εξέλιξη, οι επενδυτές θα παρακολουθούν επίσης τα τριμηνιαία στοιχεία από μεγάλες εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των Walt Disney (NYSE:DIS), Uber (NYSE:UBER) και Arm Holdings (NASDAQ:ARM) αυτή την εβδομάδα.

Από τις 397 εταιρείες του S&P 500 που ανακοίνωσαν κέρδη μέχρι την Παρασκευή, το 76,8% ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών, σε σύγκριση με τον μακροπρόθεσμο μέσο όρο του 66,7%, σύμφωνα με τα στοιχεία της LSEG.

Η Apple (NASDAQ:AAPL) υποχωρεί 0,3%, αφού η αξία του μεριδίου της Berkshire στον κατασκευαστή iPhone μειώθηκε κατά 22% στα 135,4 δισεκατομμύρια δολάρια στις 31 Μαρτίου, από 174,3 δισεκατομμύρια δολάρια στο τέλος του 2023.

Η Paramount Global ενισχύεται 3,6%, αφού η εταιρεία μέσων ενημέρωσης ολοκλήρωσε τις αποκλειστικές διαπραγματεύσεις της με την Skydance Media χωρίς συμφωνία, επιτρέποντας στην ειδική επιτροπή να εξετάσει άλλες προσφορές από ανταγωνιστές πλειοδότες.

Ο Perficient (NASDAQ:PRFT) πραγματοποιεί άνοδο 53,2%, αφού η σουηδική εταιρεία ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων EQT AB (ST:EQTAB) δήλωσε ότι θα πάρει την εταιρεία ψηφιακών συμβούλων με έδρα τις ΗΠΑ ιδιωτική σε μια συμφωνία μετρητών αξίας περίπου 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η Tyson Foods πραγματοποιεί άνοδο 2,4%, αφού η εταιρεία συσκευασίας κρέατος ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street για κέρδη δεύτερου τριμήνου, καθώς αρχίζει να αποκομίζει τα οφέλη από το κλείσιμο ορισμένων μονάδων επεξεργασίας κοτόπουλου για τη μείωση του κόστους.

πηγή:www.investing.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο