Το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Ιουνίου έχασε 0,4% στα 81,90 δολ

Pouring Oil

Υποχώρησαν οι τιμές του πετρελαίου τη Δευτέρα καθώς οι επενδυτές βλέπουν να μετριάζεται κάπως η ένταση στη Μέση Ανατολή, αν και οι κίνδυνοι παραμένουν υψηλοί.

Ισραήλ και Ιράν φαίνεται ότι έκλεισαν τον πρώτο γύρο της αντιπαράθεσης τους χωρίς να σχεδιάζουν και νέες επιθέσεις, τουλάχιστον στο άμεσο μέλλον. Αυτό έδειξε εκ νέου η Τεχεράνη σήμερα, ξεκαθαρίζοντας ότι το Ισραήλ έχει λάβει “την αναγκαία απάντηση σε αυτό το στάδιο”.

Σε αυτό το κλίμα, το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Ιουνίου έχασε 0,4% στα 81,90 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, περιορίζοντας τις απώλειες που το οδήγησαν νωρίτερα σε βουτιά σχεδόν 2%. Το Brent του ίδιου μήνα υποχώρησε 0,3% στα 87 δολ. το βαρέλι.

Παρά τις τελευταίες πιέσεις, το πετρέλαιο κερδίζει περίπου 14% φέτος, αντλώντας ώθηση από τους περιορισμούς που εφαρμόζει στην παραγωγή του ο OPEC+ και την ένταση στη Μέση Ανατολή.

Με την αμερικανική κυβέρνηση να ετοιμάζει νέες κυρώσεις στην πετρελαϊκή βιομηχανία του Ιράν και τις σχέσεις Ιράν – Ισραήλ να παραμένουν τεταμένες, οι αναλυτές προειδοποιούν ότι οι μεγάλες διακυμάνσεις στις τιμές δεν αποκλείεται να συνεχιστούν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο